lokaal lesmateriaal

kennismaking

Welkom op de website van Marco Welink

wie ben ik?

Mijn naam is Marco Welink, student aan de lerarenopleiding Techniek Voortgezet Onderwijs op PTH Windesheim in Zwolle. Als eindopdracht, het "meesterstuk", moet de student kennis op HBO-niveau aantonen met betrekking tot een materiaal en deze kennis kunnen koppelen aan het Voortgezet Onderwijs. Ik heb ervoor gekozen om het materiaal kunststof te behandelen en daarbij een lesbrief te schrijven voor het Voortgezet Onderwijs.

Ik noem dit Lokaal Lesmateriaal omdat het materiaal en het bijbehorende beroep een lokale of regionale betekenis heeft. Ik geef namelijk les in de gemeente Hardenberg en de kunststofindustrie en het beroep operator zijn in Hardenberg een begrip.

Met " Lokaal Lesmateriaal" wil ik leerlingen aan de hand van een lesbrief een goed beeld geven over een materiaal, kunststof en een technisch beroep, operator. Voor de docent is er een docentenhandleiding en achtergrondmateriaal over kunststof.

De lesbrief is opgezet in de structuur van Technet, een landelijke organisatie die samenwerking tussen bedrijven en scholen wil stimuleren. De lesbrieven zijn daar een onderdeel van.

 

 

Disclaimer

© 2011 – Alles wat ik hier vertel kan tegen mij gebruikt worden.